Romanian Grooming Trophy
15-18 Aprilie 2021

 

Regulamentul de arbitraj este afisat mai jos.

ARBITRAJ

Level C: concurenti care nu au mai concurat in examene de grooming

Level B: Oricine a concurat in maxim 3 competitii de grooming, se va atasa minim un certificat din orice competitie de grooming.

Level A: Oricine a concurat in mai mult de 3 competitii de grooming, se vor atasa certificatele( Level B in sistem asiatic sau 4 certificate din oricare alta competitie)

Clasa Dummy Dog: Aici vor concura cei care nu au multa experienta in grooming dar totusi vor sa incerce emotiile unei competitii. Se va tunde exclusiv pe papusi( model Dog) iar timpul de concurare este de 3 ore.

Level C,B si A vor fi divizate pe 4 clase: Poodle, Pure Breed Scissoring, Handstripping si Free Style

Clasa Poodle: Toate taliile de Poodle. Numai tunsoarea de show este permisa. Timpul de examinare este 120 min. Standard Poodle timp de examinare 150 Min. Cine dorese sa fixeze Top Knot ul are in plus 15 min dar acest lucru trebuie anuntat dinainte de examen

Clasa Pure Breed Scissoring: Bichon Frise, Bedlington Terrier, Kerry Blue Terrier, numai tunsoarea de show. Timp de examinare 120 min

Clasa Free Style: Shih Tzu, Pekingese, Pomeranian, Maltese, Yorkshire Terriercan, Poodle, Bichon Frise,cat si metisii lor pot fi tunsi in orice fel, conditia fiind sa fie bine finisat. Timp de examinare 120 min

Clasa Handstripping: Miniature Schnauzer, Standard Schnauzer, Schnauzer Urias, Airedale Terrier, Welsh Terrier,Jack  Russel sarmos, West Highland White Terrier, Scottish Terrier, Tekel sarmos. Timp de examinare 120 min. Schnauzer Urias si Airedale terrier 150 min

La Clasa Free Style toate tunsorile non-show sunt permise. De exemplu: Poodle in Teddy Bear trim, Bichon in Teddy Bear trim, Pomeranian in Boo trim.

Pentru Clasa Poodle si Clasa Pure Breed Scissoring sunt permisi toti foarfecii dar vor fi punctate bonus doar foarfecii drepti si curbi.

La Clasa Free Style sunt premise toate tipurile de foarfeci. De asemenea se poate tunde si din masina doar 50% din caine. Daca se tunde exclusiv din foarfeca competitorul va castiga puncte bonus. Colorarea cainilor nu aduce puncte bonus. 

Cainii trebuie sa aiba minim 3 luni de blana netunsa sau minim 4 cm. Cainii care nu se vor incadra in acest barem vor fi descalificati, exceptie facand clasa Handstripping. Schimbarile in urma tunderii cainelui trebuie sa fie foarte vizibile!!!

Romanian Grooming Trophy